tisdag 22 mars 2011

Ringar

Vi kommer sannolikt inte ha några ringar. Dels för att inte binda upp kärlek i ett föremål som kan tappas bort, vilket förmodligen skulle upplevas som en tragedi, och dels för att vi har svårt att se vad ringarna har för syfte.

Tips om fördelar (och nackdelar) med ringar mottages tacksamt!

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att ni gör helt rätt som reflekterar över alla aspekter och inte bara agerar, jag tror att det handlar om att hitta det som känns bra i magen utifrån vem man är och inte bara gör det som förväntas utifrån tradition och samhälle.

    Jag försökte också välja medvetet och är väldigt nöjd med mina val kring mitt giftermål. Jag har valt ringar och för mig så blir det en trevlig påminnelse varje gång jag reflekterar över att jag har dem på mig. Jag har svårt att se att jag skulle uppskatta det som en tragedi om de försvann, kärleken sitter ju inte i ringarna. Så jag ångrar inte det valet.

    SvaraRadera
  2. Låter fint att se ringen som en påminnelse som du skriver. Är det en påminnelse om den personen du är gift med och er kärlek tänker du? Jag har en lite störande föreställning om att ringen betyder att man är tillhör/äger varandra och att man skulle vara mindre öppen för andra människor. Som ett skydd mot otrohet kanske man kan säga.

    SvaraRadera
  3. Min man och jag valde att inte ha några ringar alls. Det har funkat utmärkt i 4 år! Precis som du säger så kan det bli mycket som ringen representerar. Varken min man eller jag bär ringar i vardagslivet så valet var enkelt för oss. Lycka till!!!

    SvaraRadera